Lær at sejle sikkert

Skovshoved Sejklubs Sejlerskole er et tilbud til voksne der ønsker at opnå enten helt basale færdigheder for at kunne sejle en båd for sejl eller/og for motor, eller ønsker at genopfriske eller udvide sine sejlerfærdigheder som tursejler eller kapsejler.

SKS Grunduddannelsen/Duelighed indeholder såvel en sejlpraksis i sejlsæsonen, som et sejlteori- og navigationskursus i vintersæsonen, med henblik på at kunne opnå Søfartsstyrelsens Duelighedsbevis.

Sejlpraksis omhandler bådkendskab, sejlmanøvre og sikkerhed til søs, endvidere læres i praksis bådklargøring, vedligeholdelse, til og afrigning samt motorkendskab.

Sejlteorikurset indeholder  navigation, søvejsregler,  livrednings- og brandbekæmpelsesinstruktion.

SKS Bådføreruddannelsen
Sejlpraksis omhandlende single-hand sejlads herunder opankring og havnemanøvre under alle forhold, samt grundelementer i sejl og rigtrim.

Som noget nyt tilføjes sejlpraksis i både over 36 fod.

SKS Kapsejleruddannelsen
Sejlpraksis omhandlende kapsejladsprocedurer og kapsejladstaktik med instruktør samt træning ved deltagelse i lokale kapsejladser.

SKS Sejlinstruktøruddannelsen
Med sejlerfaring fra eller på niveau med  Bådføreruddannelsen og  praksis som hjælpeinstruktør, kan sejleren optages som SKS-Instruktør.

Sejlerskolens flåde
Sejlerskolen råder over en flåde på 7 skolebåde: 6 af typen MATCH 28, 3 turbåde Albin 78 Cirrus og 1 af typen J-70.

Sejlernes hus – dit sted
Sejlerskolen har undervisnings, omklædningsfaciliteter og værksted i Sejlerhuset, og alle har naturligvis adgang til brug af sejlklubbens faciliteter i Klubhuset. Som medlem får du mad og drikke til særlig klubpris.

Tid og sted
Den praktiske sejlundervisning er i sejlsæsonen med en ugentlig sejlaften på et fast hold med mødetid kl 18 og godt tre timers sejlads med instruktør.

Sejlteorikurset er henlagt til vintersæsonen med ca. 8 aftenlektioner i Sejlhuset.

Vil du høre mere om hvilke ugedage der er plads eller om priser så kontakt endelig Sven Felding.

Hvad koster sejlerskolen?
Du skal være medlem af sejlklubben og betale sejlerskolens tillægskontigent som er 1980,- for at gå på sejleskolen. Undervisningsmaterialer skal du selv betale men vi sørger for at du kan få materialerne til en særlig klubpris.

Velkommen fra SKS Sejlerskolen/2020

Sven Felding