Lær at sejle sikkert

Skovshoved Sejlklubs Sejlerskole er et tilbud til voksne der f.eks. ønsker at opnå helt basale færdigheder for at kunne sejle en båd for sejl og/eller for motor, eller ønsker at genopfriske eller udvide sine sejlerfærdigheder som tursejler eller kapsejler. Men det er også for dig, som bare gerne vil sejle kølbåd og være en del af fællesskabet i klubben, uden selv at skulle investere i en båd. Køber du din egen båd, så kræver det et helt andet budget, mere tid til vedligehold, og hvem skal du sejle med? Som sejler i SKS Sejlerskolen er det helt anderledes nemt, og du har adgang til 3 Match 28’ere, 2 J/80 og 2 J/70 sportsbåde og to Omega 30 tursejlere. Nedenfor kan du læse om de forskellige sejlerudannelser, som SKS tilbyder. Velkommen ombord.

Sejlads-kurser

I 2024 tilbyder vi 4 forskellige slags hold:

  1. Duelighed:

    Begynderhold, hvor du lærer at sejle, og lærer alle de basale færdigheder, som er nødvendige for at bestå Søfartsstyrelsens praktiske duelighedsprøve. Du kan tilmelde dig Duelighedsprøven i slutningen af sæsonen, hvis du har lyst. Den beståede praktiske prøve vil i kombination med en bestået teoriprøve give dig Søfartsstyrelsens Duelighedsbevis. Teoriundervisningen foregår om vinteren. De fleste sejler på Dueligheds hold i 2 år, tager teoriprøven om vinteren mellem de 2 år og slutter år 2 med den praktiske prøve.
    Du kan læse mere om de specifikke krav til kundskaber for at tage duelighedsbevis på Dansk Sejlunions hjemmeside: Klik på linket her.

  2. Bådfører:

    Kræver, at du allerede har Duelighedsbevis. Dette er næste trin efter dueligheds hold, hvor du lærer at blive bådfører. Som bådfører har du mulighed for at låne klubbens både. Du har ansvaret for båden og kan tage andre med ud at sejle. Du vil lære mere om sejltrim, spilersejlads, natsejlads, anløb af fremmed havn m.m. og generelt bare øve dig i håndtering af båden og øve dine sejl færdigheder. Et typisk forløb tager 2 år, hvorefter det er op til din instruktør at vurdere, om du er klar til at blive bådfører. Der er ikke nogen prøve eller eksamen som til Duelighedsbevis.
    I uddannelsen indgår pensum for det som Dansk Sejlunion kalder “Rorsmand – kølbåd”, som du kan læse mere om her: Klik på dette link.
    Uddannelsen indeholder også elementer fra Dansk Sejlunions Skipper diplom, som du kan læse mere om her: Klik på dette link.

  3. Kapsejlads:

    Kræver at du allerede har sejlet i mindst 1 år og gerne vil lære at sejle kapsejlads. Kapsejlads er sjovt og krævende og samtidig en rigtig god måde at blive bedre til at sejle og ikke mindst forstå vigtigheden af teamsamarbejde. Du bliver virkelig trænet i at håndtere båden, sejltrim, taktik og ikke mindst vigeregler. Kapsejlads Hold kan også anbefales som supplement til de andre hold, hvis du gerne vil sejle 2 gange om ugen.
    Du kan findes masser af information om kapsejlads online. Der ligger også en del gode øvelser her på denne ældre hjemmeside, som stadig er gode, selvom de er af ældre dato: http://sejlogvind.dk/

  4. Sejlhold:

    Kræver at du allerede har Duelighedsbevis eller tilsvarende erfaring med at sejle. Til dig som bare gerne vil sejle, men ikke har lyst til at være bådfører eller sejle kapsejlads. Du får øvelse i praktisk sejlads, holder dine kundskaber fra Duelighed ved lige, men ellers er fokus på de gode og hyggelige oplevelser på vandet, hvor besætningen selv sætter dagsordenen. 

Når du sejler på et af klubbens hold, får du også mulighed for at deltage i diverse ture og kapsejladser, herunder vores årlige sommertogt, bruge klubbens lokaler, høre foredrag, indendørs træning om vinteren, rabat i Sejlklubbernes Spisehus, grillaftener, klubaftener m.m. Der er masser af gode tilbud i løbet af året, og du får adgang til det hele!

Holdundervisningen starter typisk omkring 1 maj og slutter i oktober. Der er hold hver aften fra mandag-torsdag med mødetid lidt før kl. 18.00 og slut omkring kl. 20-21 eller når det bliver mørkt.

I oktober rigges bådene af og vi slutter sæsonen, men for kapsejladsholdene er der mulighed for noget sejlads hen over vinteren. Om vinteren har klubben også nogle tilbud om fysisk træning på land i form af f.eks. roergometer træning.

Sejlerskole sejlads

Inden du tilmelder dig et hold, så skal du beslutte dig for 4 ting:

  1. Hvilken ugedag vil du gerne sejle? (Mandag, tirsdag, onsdag eller torsdag)
  2. Hvilken type hold vil du gerne på? (Se hold beskrivelserne ovenfor)
  3. Hvilken type båd vil du gerne sejle med? Match 28, J/80, J/70 eller Omega 30? Hvis du ikke kender bådtyperne, så er dette ikke vigtigt for dig. Du vil som udgangspunkt kunne sejle i alle bådtyper.
  4. Hvis du meget gerne vil på hold med en kammerat, så skal I tilmelde jer samtidigt på samme hold. Der er 4 pladser på alle hold undtagen Kapsejlads i J/70, hvor der kun er 3 pladser. Pladserne tildeles efter først til mølle.

Kan du ikke finde et ledigt hold, som passer til dine ønsker, så tilmeld dig til “Venteliste-holdet” og skriv i tekstfeltet, hvad dine ønsker er, så prøver vi at imødekomme dette. Hvis det mod forventning ikke lykkedes at få dig på et hold, så vil du selvfølgelig få din betaling refunderet.

Du skal melde dig ind i klubben først, før du kan tilmelde dig på et hold.

Tilmelding og indmeldelse sker i systemet Klubmodul via dette link: Tilmelding

Pris

For at sejle i Sejlerskolen og blive tildelt en plads på et hold, skal du som udgang punkt være medlem af klubben, som koster 1.100 kr. i 2024. For at sejle og benytte klubbens flåde af både, så skal du i tillæg betale et såkaldt Flåde-kontingent på 2.650 kr. For at modtage undervisning og deltage på et sejlerskolehold betales yderligere et kursus-gebyr på 500 kr. Så når du tilmelder dig et sejlerskole hold, så er prisen 2.650 + 500 = 3.150 kr. Hvis du tilmelder dig 2 hold, så vil systemet opkræve 3.150 kr. pr. hold, men du vil få refunderet de 2.650 kr., da du kun skal betale Flåde-kontingent én gang.

Hvis du tilmelder dig vinterens navigationskursus til duelighedsbevis, så koster dette typisk i størrelsesorden 1.600 kr.

Afbudspolitik

Sejlads er en holdsport og vi lægger vægt på engagement og mødestabiltet. Husk at dine sejlerkammerater får mindre udbytte af turen på vandet, hvis der ikke er tilstrækkeligt mandskab ombord. Det er derfor vigtigt, at du underretter din instruktør om afbud i så god tid som muligt. Har du ikke stabilt fremmøde og/eller underrettet om afbud 3 gange i sæsonen, forbeholder vi os ret til at overdrage din plads til en anden.

Klargøringsweekender

Vedligeholdelse og til/og afrigning af en båd er en del af sejlerskolens pensum og er nødvendigt for, at vi kan have vores skoleflåde. Det forventes derfor, at medlemmer af Sejlerskolen som minimum melder sig til og deltager i en af klargøringsdagene i foråret og en i efteråret.

Forårsklargøringen foregår typisk i april måned. Efterårsklargøring i oktober og november.

Hvis du ikke møder op til mindst en klargøringsdag, kan du blive opkrævet et gebyr på 300 kr. pr. dag. Det vil sige, at hvis du hverken møder op til en klargøringsdag i foråret eller til en klargøringsdag i efteråret, vil du blive opkrævet 600 kr., da klubben ellers er nødsaget til at betale professionel hjælp.

Er du i tvivl om noget, så er du også meget velkommen til at kontakte klubbens sekretariat.

Klubbens aktiviteter kan også følges på Facebook.

Fra SKS sejlerskole glæder vi os meget til endnu en fantastisk sæson med mange dejlige aktiviteter på Øresund fra Skovshoved Havn

Sejlerhilsen
Skovshoved Sejlklubs Sejlerskole

 

MULIGHEDER FOR SEJLADS

Sejlerskole

Lær at sejle

Ungdom

Vild med vand?

J/70 sejlads og kapsejlads

Hobie Cat

Øresunds største fleet

Sejl med Runa

En af Danmarks ældste aktive sejlførende lystbåde fra 1910

Klubbens flåde

Lej en båd

Er du bådejer – så er SKS noget for dig

Vi tilbyder brug af vores faciliteter på havnen, herunder bl.a. brug af Sejlerhuset med køkken, opholdsrum, omklædning og bad og klublokalet i forbindelse med Sejlklubbernes Spisehus, hvor du som medlem også får rabat.

Vi repræsenterer dig i havnebestyrelsen, så din stemme bliver hørt om stort og småt på havnen. Vi er altid åbne for idéer og forslag.

Vi har et godt fællesskab, snakker sammen og holder øje med hinandens både. Sæt en SKS-stander i riggen (udleveres gratis til medlemmer) eller en streamer på båden, så bliver der holdt ekstra øje med din båd. Vi advarer og hjælper også hinanden i forbindelse med ekstreme vejrforhold som f.eks. ekstra høj vandstand og/eller storm.

Klubben kan som medlem af Dansk Sejlunion give dig adgang til yderligere viden, kurser og ressourcer fra dem og adgang til at stille op i forskellige kapsejladser landet over.

Velkommen som bådejer i klubben.

Besøg Sejlklubbernes Spisehus

Peter og Stephanie, som bestyrer Spisehuset, tilbyder rigtig god mad lavet fra bunden med gode danske råvarer. Som medlem i SKS kan du få både dagens ret, burger og øl/vand til medlemspris.

Som Peter siger: ”Det skal være hyggeligt og uformelt at besøge Spisehuset og vores lille Take-away Café. Vi glæder os til at servere klassisk dansk og fransk mad til sejlere og andre gode folk”.

Ring for bordbestilling her: 39 64 30 46

Information og menu: sejlklubbernesspisehus.dk

Følg med

 

Følg vores Facebook-side for de nyeste nyheder og begivenheder

 

Vores sponsorer

Bliv sponsor

Vores sponsorer/støtter

Bliv sponsor

Skriv til os

40 21 61 05