Genåbningssejlads

Tekst fra Facebook:
På vegne af alle sejlere og sejlklubber på Øresund og Dansk Sejlunion har Kongelig Dansk Yacht Klub taget initiativ til at gentage succesen fra sidste år – en “folkefest” på Øresund for alle motor- og sejlbåde.
Ønsket er at samle mere end 1000 sejl- og motorbåde på Øresund på én gang for at vise, at nu kan vi snart være sammen alle sammen delvis igen under Corona.
Med Øresund Sammen – hver for sig i 2020 var ønsket, at skabe en begivenhed, der en gang for alle – forhåbentligt – viser, at nu er vi kommet lidt videre alle sammen. Det er fællesskabet blandt alle sejlere, der synliggøres og skal fejres – og det gentager vi igen i år.
Det er fællesskabet blandt alle sejlere, der synliggøres og skal fejres. At uanset hvad vi sejler, er vi fælles for vores glæde ved havet. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er en kapsejlads, men en eskadresejlads på Øresund startende fra Gilleleje og Køge, med det mål at vi alle runder et mærke i Københavns Havn, udlagt ved Den lille Havfrue.
Det er gratis at deltage, men vi samler donationer sammen som gives til at støtte Dansk Søredningsselskab, som en påskønnelse af den sikkerhed selskabet yder alle sejlere til søs. I 2020 kunne vi støtte dem med kr. 60.000.-
Du kan give dit bidrag her: https://dk.betternow.org/…/oresund-sammen-2021-hver-for…
41 deltagende sejlklubber…
Gilleleje, Hornbæk, Helsingør, Snekkersten, Espergærde, Humlebæk, Sletten, Nivå, Rungsted, Vedbæk, Taarbæk, Skovshoved, Hellerup, Tuborg Havn, Svanemøllen, Klubber i Københavns Havn, Langelinie, Sundby, Kastrup, Dragør, Brøndby Strand, Ishøj, Vallensbæk og Køge havne med alle involverede sejlklubber.
Starten fra de nævnte havne bliver organiseret af de enkelte sejlklubber, visse havne med flere sejlklubber i samarbejde og fælleskabets ånd. Man skal afgå fra sin hjemhavn og sejle gennem Øresund for så at runde et mærke i Københavns havn mellem kl. 12.00 og 14.00.
Alle sejler ind ad Kronløbet og runder enten Bøje 1 – alternativ udlagt mærke ud for Toldboden – bagbord rundt og alle skal sejle ud ad Lynetteløbet.
Både fra de sydligste havne kan måske samles i Dragør eller Kastrup aftenen før og både fra de nordlige havne kan måske samles i Rungsted, Skovshoved eller Tuborg havn fredag aften, så lørdags sejladsen ikke bliver uoverkommelig i sømil.
➨ Gratis gæsteplads i forbindelse med Øresund sammen – hver for sig.
Som sidste år har du mulighed for gratis gæsteplads i forbindelse med arrangementet.